Hokinmäki


        Sammakkoaro

               
                                Sammakkoaronmäki


         Ropakonpelto


                                 Kirkonmäki


          Marjamäki

    
                                 Letkunmäki


           Huhdasjärven tanssilava


                                 Sotakivi

25.6 1941 käytiin Jaalan yläpuolella jatkosodan ensimmäinen ilmataistelu. Ellen Lampila muisteli ansalahtelaisten seuranneen ilmataistelua, jota käytiin aivan Ansalahdenkin yläpuolella. Koneiden äänet ja  konekiväärien papatus on jäänyt mieleen ja kun lähi metsässä ja pusikossa alkoi rapsahdella, niin kuin luoteja olisi rapissut maahan saakka, mentiin turvaan ison kiven taakse. Muistoissa kivi elää edelleen sotakivenä.
( Pusikkoa rapisutti luultavasti koneiden konekiväärien tyhjät hylsyt, jotka putosivat taistelupaikan alle, luodit lienevät lentäneet kymmenien kilometrien päähän.)
 


           Surmalampi


                               Nuppikallio
        

            Ruusunperinoja ja -mylly

                               Hartolan lava

      
             Pikmylly
                       

                               Ent. ravirata                          

            Rottaoja

                               Pirtinoja

            Tyttösenoja

                               Loukunmäki

            Käyrämäki

                               Huhlinmäki

            Rataslammen oja

                               Johlepuittenmäki

            Syvänojanmäki

                               Pihtaronmäki

            Pitkänlahden kurvi

                               Pölkkymäen kurvi

            Myllymäki

                          Kruununkallio

Lasten ja nuorten kokoontumispaikka oli Huhdasjärvellä Urpasen luoteispuolella Kruununkallio. Kruununkalliolla ei harrastettu piirileikkiä niin kuin Hyrrykalliolla, vaan oltiin vain vapaasti ja tavattiin pyhäilloin toisia nuoria ja kisailtiin muuten. Kerran Hartolan nuoret marssivat oikein kulkueena punaista lippua kantaen läpi kylän Kruununkalliolle Kansainvälistä laulaen vapaussodan aikoihin. Ei silloinkaan mitään tappelua tullut kylien välille. Kruununkallion kokoontumiset eivät saavuttaneet Hyrrykallion laajuista suosiota.

Nimestä Kruununkallio perimätieto, kai lasten suussa syntyneenä, kertoo että siinä olisi kerran kulkenut Ruotsin ja Venäjän raja.

Kun alakoulu oli Sulkavassa, lapset käyttivät kalliota leikki- ja mäenlaskupaikkana. Tekijä oli se, joka laski Kruunukalliosta alas saunan ja isojen koivujen välistä.

Kruununkallion kupeessa oli Huhdasjärven viimeinen savutupa. Alkuaan oli asumus ollut saunana, mutta oli sitten muutettu savutu­vaksi. Selma Kajander lapsineen asui siinä vuoteen 1939 saakka. Asumuksessa oli vain yksi huone ja sisäänlämpiävä kiuas. Sodan jälkeen tupa hajotettiin ja käytettiin polttopuiksi.

Kymenlaakson osakunta piti 1951 kesäjuhlansa Kruununkalliolla. Osanottajat olivat majoitettuina lähitalojen aittoihin ja kamareihin.

Seppo Kammonen : Huhdasjärvi- Vesala Kyläkirja
1995  s.96