SIIKAVAN KEINU

 
 Perttulan Jalmari rakensi keinun nykyisen (2005) Perttulan pellon laitaan. Jalmarilla lienee ollut ajatuksena tarjota omille tyttärille turvallinen ilottelupaikka oman kotipihan lähettyvillä.

Tyttäret viihtyivätkin kotikulmillaan, mutta kotikulmat alkoivat keinun ja niillä viihtyvien tyttärien takia kiinnostaa myös paikkakunnan herrasmiehiä. Niin Siikavan keinu kuin muutkin keinut toimivatkin  nuorison kohtaamis- ja vapaa-ajanviettopaikkoina. Jaalassakin muistetaan olleen lukuisia keinupaikkoja. Usein keinujen ympärillä myös soitettiin, tanssittiin ja leikittiin piirileikkejäkin. ( Klikkaa niin kuulet Risto Laihon laulamana esimerkin piirileikkilauluista) Keinut saivat todistaa usein myös ilonpidon toista puoltakin; moni keinupaikka muistetaan myös kylien välisten tappeluiden ja juopottelun paikkana.

Huomaa yläaisa, jonka tarkoituksena oli estää keinun ympärimeno, mutta jokainen voi arvata, mitä tapahtui kun kilpailevat kosijat halusivat todistaa rohkeuttaan kylän tytöille. "Ympäri mennään ja yhteen tullaan"

Lisää piirileikkilauluja löydät klikkaamalla tästä.
 

 

Takaisin kuvagalleriaan

                                              Kuva Erkki Siltasen kokoelmat